Kardinális és Pavlova – a hónap sztárjai!

A habcsók, amikor roppan.

 

Kardinális – a titokzatos osztrák

Sokan nem tudják, hogy cukrászdánk kínálatában népszerű Kardinális osztrák eredetű édesség. Bécsben a katolikus egyház iránti tisztelet akarták kifejezni a színválasztással, a fehér és az arany-sárga kombinációjával, valamint a névadással is. Így született a Cardinal.
Arról, hogy a Kardinális és a Pavlova között mik a rokoni szálak, nem tártak fel dokumentált bizonyítékokat. De, hogy a Pavlovát megalkotók ihletet a Cardinalból merítettek, az szinte bizonyos.

Pavlova – a nemzetközi sztárdesszert

Kívül roppanós, belül krémes habcsók, tejszínhab és friss gyümölcsök a tetején: ilyen egy tökéletes Pavlova. Így írják le a világban, és ez érvényes a cukrászdánkban kínált Pavlovára is!
A névadó, Anna Pavlova korának legnagyobb balerinája volt. A törékeny, kecses balerina társulata az 1920-években Ausztrália és Új-Zéland területén turnézott. Az ő tiszteletére készítettek egy nagy, kerek, habcsókos édességet, krémes tejszínhabbal és gazdag gyümölcsfeltéttel.